Országos Múzeumpedagógiai Konferencia

Helyszín: 
Székesfehérvár- Hetedhét Játékmúzeum - Moskovszky és Réber Gyűjtemény

2019-ben immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási Módszertani Központ az Országos Múzeumpedagógiai Konferenciát.

Az esemény társszervezője idén stílszerűen a Szent István király Múzeum – Hetedhét Játékmúzeum lesz Székesfehérváron. Az intézményben látható Réber László-kiállítása nyerte idén Az év kiállítása címet.

A Múzeumok Őszi Fesztiválját lezáró országos szakmai rendezvénnyel már a címválasztással is kapcsolódni kívánunk a rendezvénysorozat ezévi mottójához („Világ csodái – Felfedezések kora!”) A konferenciára „A játék csodái. Csodás játékok a múzeumban” címmel kerül sor.

A kétnapos szakmai konferencia célja, hogy együtt fedezzük fel a különböző generációk esetében alkalmazható játékos múzeumi interpretációs módszereket és megoldásokat. A nyitóelőadásokkal, az előzetesen közzétett nyílt felhívásunkra beérkező múzeumi jó gyakorlatok bemutatásával, valamint kerekasztal-beszélgetéssel és a fakultatív programokkal a játék tágan értelmezett fogalmát, illetve a játék és a múzeum legkülönfélébb kapcsolódási pontjait járjuk körül.

A program és a regisztráció az alábbi linken keresztül lesz elérhető:
http://mokk.skanzen.hu/xi-orszagos-muzeumpedagogiai-konferencia.html